Την περασμένη Παρασκευή απέκτησα Nova και μάλιστα με το πακέτο HD (δωρεάν δοκιμαστικό για 2 μήνες). Ως πελάτης της Forthnet μπόρεσα και επωφελήθηκα από την τρέχουσα προσφορά (Forthnet & Nova μαζί). Έτσι με κόστος 70€ για την εγκατάσταση από επαγγελματία συνεργάτη της Nova, παρέχεται δωρεάν ο εξοπλισμός (δορυφορικό πιάτο διαμέτρου 65cm, καλώδιο 30m, Novabox HD 831). Το πακέτο είναι το Start Pack, η τιμή του όπως διαμορφώνεται μαζί με το Forthnet Double Play είναι γύρω στα 20€/μήνα και σύνολο οι 2 λογαριασμοί θα έρχονται γύρω στα 42€ (όπως δηλαδή και το κανονικό Double Play που πλήρωνα ως τώρα) και μέσω του πακέτου HD μπορώ να απολαύσω εικόνα 1080i στην HD Ready Sony Bravia, μοντέλο KDL 32V2500 που έχω από το τέλος του 2007. Η τηλεόραση προσφέρει ανάλυση 720p, δηλαδή 1080i όπως και όλοι σχεδόν οι δορυφορικοί δέκτες μπορούν να αποδόσουν. Κανένας εκτός ενός που αποδίδει 1080p δεν μπορεί να προσφέρει καλύτερο HD.

Οι εντυπώσεις μου προς το παρόν είναι πολύ καλές. Απ’ότι έχω διαβάσει σε διάφορα forums πολλοί χρήστες δεν είναι ικανοποιημένοι από τον αποκωδικοποιητή της Nova. Ο τεχνικός που τον εγκατέστησε έκανε αμέσως το τελευταίο update που πρέπει να γίνεται για όλες τις Sony & Samsung τηλεοράσεις όπως μου είπε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι το κακό, αν γίνει αυτό θα ενημερώσω και θα το αναφέρω στη Nova.

Πιστεύω ότι η Nova πρέπει να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ για πάντα τη δυνατότητα HD στους συνδρομητές της, να μη χρεώνεται 5€/μήνα. Εγώ και όσοι άλλοι βάλουν Nova λόγω Forthnet, θα έχουν δωρεάν για 2 μήνες το HD, είναι όμως σχεδόν μονόδρομος το HD. Αν συνηθίσεις να βλέπεις κανάλια του εξωτερικού σε τέτοια ανάλυση, όταν γυρνάς σε SD νομίζεις ότι τα μάτια σου θόλωσαν… Ελπίζω η Nova να συνεργαστεί και με την ΕΡΤ HD και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το νέο κανάλι της ΕΡΤ δωρεάν. Πληρώνουμε που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, να δούμε και κάτι άξιο εδώ στη Κρήτη. Η υπόλοιπη Ελλάδα έχει εδώ και 7 χρόνια παραπάνω κανάλια απ’ότι η Κρήτη και άλλα μέρη, πληρώνουν όμως το ίδιο ανταποδοτικό τέλος οι Κρητικοί με τους υπόλοιπους Έλληνες. Άδικο και πρέπει να διορθωθεί, έστω και μέσω Nova 🙂

Όσοι από εσάς έχετε Forthnet και θέλετε να ανανεώσετε για 1 έτος το συμβόλαιό σας, μπορείτε να κερδίσετε μέσω αυτής της προσφοράς, δωρεάν εξοπλισμό και την ευκαιρία να αποκτήσετε δορυφορική τηλεόραση. Για μένα ήταν ευκαιρία που εκμεταλεύτηκα, πάντα ήθελα δορυφορική για να παρακολουθώ ενημερωτικά προγράμματα, ντοκυμαντέρ και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τώρα (εκτός από την αγαπημένη μου Formula 1) μπορώ να απολαύσω αγώνες και αφιερώματα από μεγάλα ξένα δίκτυα, χωρίς διαφημίσεις και αδιάφορους σχολιασμούς… προτείνεται ανεπιφύλακτα η δοκιμή 🙂

Καλό μήνα να έχουμε, ήδη οι Αμερικάνοι φαίνεται να γιορτάζουν την ανακοίνωση του Obama για την δολοφονία του Osama Bin Laden σήμερα νωρίς το πρωί (γύρω στις 6:00 ώρα Ελλάδος), οπότε τους μπήκε ωραία ο Μάης.

Share