Σήμερα με μεγάλη μου λύπη  είδα ότι το κοινό δεν έχει πρόσβαση πια στις σελίδες του Τρωκτικού ( https://troktiko.blogspot.com).
Έστειλα e-mail στα παιδιά που το διαχειρίζονται και έλαβα αυτή την απάντηση:
“Μπάμ κάνει ότι είναι παρέμβαση.
Παιδιά πάνε να μας κλείσουν(μας έκλεισαν δηλαδή) διαδώστε ότι η ομάδα είναι εδώ δεν αλλάζει. είναι δουλειές μάκη και των πολιτικών. το γράφει στην AL KAIDA χθες ότι “θα δείτε τι σας περιμένει” έχει έναν στην google και το έκανε.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τι γράφτηκε από την εκάστοτε πλευρά, η κόντρα του Μάκη με τους συντάκτες του Τρωκτικού είναι γνωστή τους τελευταίους μήνες, αλλα αν έγινε με πλάγιους τρόπους κίνηση για το κλείσιμο του Τρωκτικού από έναν δημοσιογράφο… τότε αυτό πρέπει να διαδοθεί σε όλο το ελληνικό και όχι μόνο διαδίκτυο. Η μεγαλύτερη ομάδα ρεπόρτερ στον κόσμο (εμείς οι ίδιοι), με την πιο αντικειμενική αντιμετώπιση των γεγονότων που καταγράφουμε, αν μας φιμώσουν διάφορα συμφέροντα, τότε παύει να υπάρχει αυτόνομη, μη κερδοσκοπική δημοσιογραφία. Θα είναι ντροπή και αίσχος αν αυτό έχει γίνει από άνθρωπο που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος εις βάρος συναδέλφων του. Και μάλιστα συναδέλφων του που ότι κάνουν το κάνουν χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, χωρίς να πληρώνονται και που πάντα όσο είναι δυνατόν δεν παίρνουν θέσεις στις ειδήσεις που αναμεταδίδουν.

Μη ξεχνάμε ότι το Τρωκτικό είναι ο μεγαλύτερος αναμεταδώτης ειδήσεων στην Ελλάδα, γιατί όλες οι ειδήσεις που φτάνουν εκεί, είναι σταλμένες από τον απλό κόσμο και ΠΑΝΤΑ φτάνουν πρώτες.

Ελπίζω αυτή η κίνηση να είναι προσωρινή της Google. Αν καταλάβω ότι η Google μέσω εκβιασμών πολιτικών, δημοσιογράφων ή ότι άλλο έκανε πίσω, τότε σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι και τόσο μεγάλη ώστε να πολεμά για την ελευθερία του λόγου και ότι υποκύπτει στις εκάστοτε κυβερνήσεις λες και τους έχει ανάγκη για κάτι. Την Google ο λαός την έκανε δυνατή και όχι οι κυβερνήσεις, αυτό πρέπει να καταλάβει και να σταθεί δίπλα στο λαό και όχι σε πολιτικούς με ημ/νια λήξης!

Προσπαθήστε να διαδώσετε την είδηση με δικά σας λόγια, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα το 2009, όπου το κάθε σπίτι έχει πρόσβαση στο internet όπως και στην τηλεόραση. Ντροπή μας αν αφήσουμε να γίνουν τέτοια τώρα.

Υ.Γ. Χθές το βράδυ αργά, είδα με την κοπέλα μου ξανά το έργο ‘300’ αυτή τη φορά σε High Definition ανάλυση. Δεν περίμενα ότι όταν θα ξυπνούσα θα έβλεπα μια μεταφορά του στο διαδίκτυο. Όπου ο Λεωνίδας και οι 300 του βάλτε το Τρωκτικό με τους συντάκτες του και όπου Ξέρξης και η λαο-θάλασσά του βάλτε τα ΜΜΕ που κάθε φορά ο Ξέρξης είναι και άλλο πρόσωπο. Η διαφορά είναι ότι όπως στο τέλος της ταινίας φαίνεται η Μάχη στις Πλαταιές, με 10.000 Έλληνες εναντίων των Περσών, τότε η αναλογία είναι 3:1 και όπως φάνηκε και στην ιστορία η νίκη ήταν των Ελλήνων. Αυτό θα δούμε και εδώ, νίκη της κοινότητας και της ελεύθερης φωνής των πολιτών και της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Όταν όλοι οι Έλληνες καταδικάσουμε αυτή τη πράξη και το δείξουμε με πράξεις στις επερχόμενες εκλογές, τότε θα σταματήσει η Ελλάδα μας να παίρνει τον κατήφορο χρονιά με τη χρονιά.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε στέλνοντας διαμαρτυρία προσωπική είτε ανώνυμη είτε επώνυμη στην ίδια τη Google.
Τα ελληνικά γραφεία της είναι εδώ όπως αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα:

Google Athens

Athens Tower
2-4 Mesogeion Avenue
Athens 11527, Greece
Phone: 210 7454333 Το τηλέφωνο είναι λάθος όπως με πληροφόρησε μια κυρία που μου απάντησε.

Καλή τύχη στο Τρωκτικό και να ξέρει ότι είμαστε δίπλα του.
Βαγγέλης.

Ενημέρωση 16:15 :

Φαίνεται ότι ο Μάκης κάνει πάρτυ τώρα, διαβάστε εδώ τι γράφει:

Τα περί «Τρωκτικού»

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009, 15:55

“«Πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» συνήθιζαν να επαναλαμβάνουν μονότονα οι παλαιότεροι. Στην υπόθεση της ιστοσελίδας «Τρωκτικό» η φράση αυτή αποκτά την κατά κυριολεξία σημασία της.

Μετά την απαγόρευση του blog «PRESSMME» έφθασε η στιγμή να απαγορευθεί και η ανάρτηση στο Διαδίκτυο του βlog «Tρωκτικό», ως άμεση συνέπεια των επιλογών της ιδιοκτησίας του να χρησιμοποιήσει το μέσο με αυτοσκοπό τον βιασμό της δημοσιογραφίας. Αυτή είναι η κατάληξη όσων, υπό την κάλυψη της ανωνυμίας και με επίφαση την δημοσιογραφία, χρησιμοποιούν την απίστευτη δύναμη των blogs για να σπιλώσουν συνειδήσεις και να υπονομεύσουν όσους έχουν οι ίδιοι θέσει στο στόχαστρο της απληστίας τους.

Η απληστία και η βουλιμία αποτελούν θανάσιμα αμαρτήματα . Οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι, που εκμεταλλεύονται τον υπέροχο νέο κόσμο του Διαδικτύου για να διεκπεραιώσουν τις επιταγές των εργοδοτών τους, έχουν ημερομηνία λήξης. Ο κύκλος εργασιών τους είναι απίστευτα βραχύς και αργά ή γρήγορα η ίδια η τάση αυτοπροστασίας της κοινωνίας τούς τοποθετεί εκεί όπου ανήκουν: στη λησμονιά και το περιθώριο.

Αυτή η ιστορία ας λειτουργήσει «παιδαγωγικά», και ας αποτελέσει αφετηρία μιας ζύμωσης εντός της Κοινωνίας. Όπως σε κάθε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα υφίστανται “κόκκινες” γραμμές που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περάσει. Η βασικότερη όλων, είναι αυτή της αξιοπρέπειας. Όποιος την βεβηλώνει θα καταθέσει στο ακέραιο και το τίμημα που δυστυχώς είναι βαρύ.”

Ενημέρωση 17:10 :

Ο Μάκης συνεχίζει σε άλλο δημοσίευμα:

Τo μεγάλο κόλπο και το κλείσιμο του «Τρωκτικού»

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009, 16:16

“Έκλεισε με απόφαση της GOOGLE το μπλόγκ ’’τρωκτικό’’ μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες για συκοφαντικά, υβριστικά και καθοδηγούμενα σχόλια. Καμία φωνή φιμωμένη δεν εξυπηρετεί την δημοκρατία και την ενημέρωση. Αυτό είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, φωνή με συμπεριφορά απαράδεκτη και αντιδεοντολογική πέρα για πέρα, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές γνωστών επιχειρηματιών, αντιμετώπισε το αυτονόητο λουκέτο. Ο ρόλος των μπλογκς ακολούθησε κι αυτός την κακοποίησή του στην ελληνική του εκδοχή. Αντί να εξυπηρετεί την φωνή των ελεύθερων πολιτών άρχισε να ενισχύει το εισόδημα επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι υπό το σκότος της ανωνυμίας εξυπηρετούσαν με τη σειρά τους σκοτεινά ως επί το πλείστον επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι γνωστό ότι όποιος επιθυμεί την ηλεκτρονική ενημέρωση δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του blogspot, πολύ περισσότερο όταν είναι δημοσιογράφος, αλλά χρησιμοποιεί το gr για να είναι εμφανής η ταυτότητά του. Έτσι, λοιπόν, κατά τα πρότυπα της γνωστής μαφιόζικης συμμορίας εκτελούσαν κι αυτοί τα δικά τους συμβόλαια.

Πέρα από το κλείσιμο του μπλογκ, τα συγκεκριμένα ’’τρωκτικά’’ θα βρεθούν πλέον στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν και τη δικαιοσύνη -αυτήν που υπάρχει- για τις αθλιότητες που κατά καιρούς έγραψαν. Όταν η εισαγγελία διαβιβάσει στην GOOGLE και την INTERPOL τις καταγγελίες που έχουν γίνει θα παραδοθούν στους θιγόμενους όλα τα ip των συγγραφέων της λάσπης.

Το κόλπο που ετοίμασαν είναι ακόμα πιο καλά σκηνοθετημένο απ’ ό,τι φαίνεται. Οι επιχειρηματίες που βρίσκονταν πίσω από το συγκεκριμένο μπλογκ, δια του αχυρανθρώπου τους – θεομπαίχτη, ετοιμάζονται να μπουν στα μέσα, ηλεκτρονικά και μη, με Δούρειο Ίππο τον θόρυβο για την ελευθερία στο διαδίκτυο. Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαφήμισης. Να γίνεσαι γνωστός ψευδόμενος, βρίζοντας και συκοφαντώντας χωρίς στοιχεία το σύμπαν. Οι ίδιοι, με λίγα λόγια, επεδίωξαν τον θόρυβο δια του λογοκριτικού δήθεν λουκέτου, προκειμένου να ενισχύσουν τη διαφήμιση των μελλοντικών σχεδίων τους.

Για όλα αυτά τα υποκείμενα, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, έχουν γνώση οι φύλακες…”

Με αυτά που γράφει τελικά, δείχνει ότι αυτός είναι ένας από τους πολλούς που έβαλαν το χέρι τους στο κλείσιμο του Τρωκτικού. Εκτός αυτού, όταν γράφει για το .gr ως απόδειξη της ταυτότητας, τότε σημαίνει ότι ο συγγραφεάς του παραπάνω, δεν έχει καμία βασική γνώση του διαδικτύου. Για μένα παραμένει το ερώτημα, πώς μπόρεσε το Google να κάνει κάτι τέτοιο? Με πιά απόφαση δικαστική η μη, κατέβασε το διακόπτη? Είναι αντιδημοκρατικό και ως πράξη καταδικαστέα από όλους τους ανεξάρτητους Bloggers. Η ιστορία που γράφεται και θα γραφτεί θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Share