Χρόνια μας πολλά σε όσους γιορτάζουμε σήμερα 🙂 Εύχομαι να είμαστε καλά, με υγεία και αγάπη ώστε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο την ονομαστική μας εορτή με τους αγαπημένους μας.

Το 1821 όπως όλοι ξέρουμε, ξεκινήσαμε μια επανάσταση ενάντια στους Τούρκους κατακτητές. Τους νικήσαμε μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και σήμερα είμαστε Ελεύθεροι (σχεδόν) ώστε να αποφασίζουμε εμείς μέσω της Δημοκρατίας για το ποιός θα μας κυβερνάει ως κράτος. Τελικά μήπως αυτό ήταν λάθος?

Προσωπικά δεν συμπαθώ τη Τουρκία ως χώρα, δεν μου αρέσει η γλώσσα τους, η νοοτροπία τους κ.α. Υπάρχουν όμως πολύ καλοί Τούρκοι που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Ας ξεχάσουμε το παρελθόν και το τι μας έχουν κάνει οι πρόγονοί τους και ας έρθουμε στο σήμερα. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Η Τουρκία έχει πίστα Formula 1 εδώ και 5 χρόνια.
Η Τουρκία διαφημίζεται σε ξένα κανάλια και περιοδικά για τον τουρισμό της.
Η Τουρκία προβάλει ελληνικούς ναούς και αρχαιολογικά ευρήματα ως δικά της.
Η Τουρκία κάθε μέρα είναι μέσα σε ελληνικό εναέριο χώρο και ύδατα.
Η Τουρκία έχει εκμεταλευτεί οτιδήποτε μπορούσε να πάρει από τη γη της όπως το πετρέλαιο.
Η Τουρκία νομίζω ότι δεν θέλει να μπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έχει να χάσει πολλά.

Η Ελλάδα δεν έχει πίστα Formula 1 και ούτε πρόκειται.
Η Ελλάδα δεν διαφημίζεται στο εξωτερικό για τον τουρισμό της σχεδόν καθόλου.
Η Ελλάδα ακόμα και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχει τους κρατά κλειστούς και δίχως σεβασμό στον τουρίστα (έλληνα ή ξένο).
Η Ελλάδα ενώ έχει στρατό και όπλα, δεν αντιμετωπίζει ως έπρεπε τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο γιατί φοβάται.
Η Ελλάδα ενώ έχει ορυκτό πλούτο δεν τον αξιοποιεί και ούτε πρόκειται να το κάνει για τα επόμενα 100 χρόνια.
Η Ελλάδα έχει μπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια για αυτό το λόγο.

Με αυτά τα παραδείγματα καταλαβαίνουμε ότι ίσως αν ήμασταν ακόμα “σκλάβοι” των Τούρκων θα είχαμε καλύτερο μέλλον και ίσως και παρελθόν. Η μεγαλύτερη διαφορά μας είναι η θρησκεία. Η γλώσσα μοιάζει λίγο, γιατί έχει γίνει κάποια ανταλλαγή λέξεων και φράσεων και από τα δύο κράτη. Ως εκεί όμως, η γλώσσα μας είναι σαφώς ανώτερη αν τη χρησιμοποιούμε σωστά, εγώ δυστυχώς δεν το κάνω όσο θα ήθελα, όπως και πολλοί από εσάς που δεν ξέρετε ακόμη τη βασική ορθογραφία, ή την “ξεχάσατε” γράφοντας greeklish τόσο καιρό.

Η Ελλάδα σήμερα, προσωπικά ως Έλληνα με ντροπιάζει. Για πολλούς λόγους που με κρατάνε εδώ ακόμη δεν έχω φύγει στο εξωτερικό. Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα σύντομα, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η χώρα να κρατήσει τους νέους που κάνουν όνειρα, να ζήσουν εδώ. Ποιός ο λόγος? Δεν προσφέρει υλικό ώστε κάποιος να μπορέσει να φανταστεί το μέλλον του, της οικογένειάς του και των παιδιών του για μια αξιοπρεπή ζωή εδώ. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, μόνο που η Ελλάδα δεν είναι κάποιο άτομο, είναι το κράτος που εμείς ως αφελείς εκλέγουμε κάθε 4 χρόνια να μας κυβερνάει. Αυτός ο “μπαμπούλας” απαγορεύει σε εμάς και τα παιδιά μας (όσοι έχουν), να ονειρευτούν το αύριο. Ε λοιπόν, χίλιες φορές σκλάβος με προοπτικές και μέλλον, παρά ελεύθερος μόνο στα χαρτιά του Συντάγματος. Δεν υπάρχει Δημοκρατία όπως έχετε καταλάβει τα τελευταία χρόνια, μια καλοπισμένη Χούντα έχουμε που ανανεώνει τη “σύμβασή” της κάθε 4 χρόνια ώστε να μας αποτελειώνει σιγά σιγά με άλλα πρόσωπα για να μη βαρεθούμε να βρίζουμε.

Παιδιά πρέπει να ξυπνήσουμε ΤΩΡΑ. Όπως οι πρόγονοί μας έκαναν Επανάσταση, έτσι πρέπει και εμείς να κάνουμε τη δική μας. Θα είναι ευκολότερη από τότε, πιο σύντομη και ίσως και αναίμακτη. Σήμερα το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη δύναμη επικοινωνίας που έχουμε και εργαλείο εκμάθησης της αλήθειας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή του, όχι αύριο, όχι στο μέλλον, ΤΩΡΑ. Δυστυχώς αν παραμείνουμε αδρανείς όπως κάνουμε συνήθως σαν “ελληνάρες”, δεν θα έχουμε ποτέ τη δυνατότητα και την ηρεμία σκέψης που έχουμε ακόμη και τώρα, λίγο πριν την καταιγίδα.

Παρακάτω παραθέτω μια συνέντευξη του Alex Jones στην Helen Skopis που έδωσε προχθές. Παρακαλώ δείτε την όλη και όλοι.

Χρόνια Πολλά και ελπίζω αυτή την Απελευθέρωση από την κρίση να την κάνουμε εμείς, εδώ και τώρα.

Παρακαλώ διαδώστε αυτό το video (και τα δύο του μέρη), είναι καλό να αφυπνίσουμε τον κόσμο από τον λίθαργο της μασημένης αλήθειας από την τηλεόραση. Τα συμφέροντα μας έχουνε κάνει ζόμπι που αντί για αναζήτηση μυαλού (όπως αυτά), αναζητούμε το κουτσομπολιό και το ξεκατίνιασμα κάθε μέρα, σε όλες τις ζώνες των τηλεοπτικών προγραμμάτων.  Πρέπει να απαιτήσουμε Δημοψήφισμα, εδώ και τώρα για τα χρέη. Πρέπει όσοι ευθύνονται να πάνε Φυλακή, ανεξαρτήτου κόμματος και ηλικίας. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ίσως αποδοθεί δικαιοσύνη και από μαύρο γίνει γκρί το μέλλον μας. Άσπρο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ο λόγος βρίσκεται στα παραπάνω παραδείγματα που διαβάσατε.

Καλημέρα,
Βαγγέλης.

Share