Το νέο αυτό το διάβασα στο FlashDen και συγκεκριμένα σε αυτό το link. Δεν είναι φάρσα, η Adobe προσφέρει δωρεάν το Flex Builder 3 Professional σε όσους developers έχουν μείνει χωρίς δουλειά αυτό το καιρό με την διεθνή οικονομική κρίση. Το κόστος της εφαρμογής αν την αγοράσετε κανονικά ξεκινά από $699 (τιμή στο site της Adobe).

Σε περίπτωση που είστε σχεδιαστής και δημιουργός σε περιβάλλον Flex και έχετε μείνει χωρίς δουλειά αυτή την εποχή, μπορείτε να ακολουθήσετε το link και να εισάγετε τα στοιχεία σας, έπειτα από την επαλήθευση που θα κάνει η Adobe, θα σας αποσταλεί ο κωδικός ενεργοποίησης. Μέχρι τότε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στην Trial έκδοση που λειτουργεί για 60 ημέρες. το αργότερο που χρειάζεται για την επαλήθευση είναι 2 εβδομάδες, οπότε και θα μπορείτε να δουλέψετε κανονικά.

Εγώ να πω μπράβο στην Adobe που έχει καταλάβει ότι οι προγραμματιστές και οι σχεδιαστές σε τέτοιες εποχές χρειάζονται βοήθεια από τις εταιρείες που τις έχουν στηρίξει τόσα χρόνια. Δεν φτάνει προσφορά με ημ/νία λήξης ή έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα μια στο τόσο. Καλό θα ήταν και οι διανομείς εδώ στην Ελλάδα να ανακοινώσουν κάτι τέτοιο, ή απλώς να αναμεταδώσουν τέτοιες ειδήσεις ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν δημιουργοί που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση εφαρμογές σαν αυτή, να μπορούν να εργαστούν μέχρι να περάσει η κρίση και να δημιουργούν νέα πράγματα.

Καλό Developing σε όσους ασχολούνται με το Flex, ελπίζω τα καλά νέα να διαδοθούν ώστε να επωφεληθούν όσοι ενδιαφέρονται.

Σημείωση: Η άδεια χρήσης γνωστοποιεί ότι, η χρήση της εφαρμογής πρέπει να γίνει για προσωπική χρήση και όχι για εργασίες που έχουν εμπορικό χαρακτήρα. Με άλλα λόγια μας δηλώνει ότι όσοι θελήσουν να  κατεβάσουν το Flex Builder 3 Professional, να το κάνουν για δημιουργία δικού τους portfolio και πειραματισμού και όχι για projects που θα τους ανατεθούν ή θα πωλήσουν. Ευχαριστώ τον Carlo για την επισήμανση και τον Κωνσταντίνο Παπάλια που με διορθώνει στο VCDC.

Η άδεια χρήσης μας γράφει τα παρακάτω:

I attest that the following statements are true:
1) I am not currently employed or being paid to develop software applications or web pages
2)Adobe Flex Builder 3 Software I receive under this program is for my personal use to learn about Adobe Flex and improve my skills
3) My license to use Flex Builder 3 under this program will not be used for production or commercial purposes, nor will it be transferred to any other person or entity, including to my employer should I become employed.

Share